Wat is ontvochtiging?

Ontvochtigen of ontvochtigen – betekent letterlijk het “uittrekken of verwijderen” van vocht / vochtigheid uit de lucht. Het woordenboek definieert ontvochtiging als het verwijderen van luchtvochtigheid.

Methoden voor ontvochtiging

Ontvochtiging kan worden onderverdeeld in drie methoden, namelijk:

Airconditioning – Ontvochtiging door de totale druk te verhogen of de lucht samen te persen

Droogmiddelontvochtiging (ook bekend als Chemische ontvochtiging) – Bij deze methode wordt een droogmiddel of droogstof in de luchtstroom gebracht om vocht te verwijderen
Mechanische ontvochtiging (ook bekend als koude ontvochtiging) – Het is de methode om vocht te verwijderen door de lucht te koelen om de waterdamp te condenseren

Droogmiddel-luchtontvochtiger is het meest geaccepteerde systeem in alle industrieën om de vereiste vochtigheidsomstandigheden te garanderen. Het is een van de meest energievriendelijke ontvochtigingsmethoden. Een droogmiddel-luchtontvochtiger heeft het voordeel dat het even goed kan functioneren bij extreem lage tot zeer hoge luchtvochtigheid zonder regeneratieproblemen en zonder veranderingen in de cyclusregeling. De veelzijdigheid bij het uitvoeren in elk type toepassing is uniek onder de methoden voor het drogen van lucht.

 

Om verder uit te leggen, is droogmiddelontvochtiging een eenvoudige manier om droge lucht te verkrijgen door gebruik te maken van droogmiddelen (adsorbentia of materialen die een natuurlijke affiniteit hebben voor water). Een droogmiddel kan het extra vocht opnemen dat door de lucht wordt afgegeven zonder de grootte of vorm te veranderen. Dus een luchtstroom kan door een droogmiddel gaan en aanzienlijk droger worden zonder uitgebreide koeling, compressie of andere complexe systemen of bedieningselementen. Nadat de droogtaak is voltooid, wordt het droogmiddel gedroogd met hete lucht in een proces dat regeneratie wordt genoemd en is het klaar om meer lucht te drogen.

Werkingsprincipe van ontvochtiging

Kernpunten

Droogmiddelontvochtiging is de meest geaccepteerde ontvochtigingsmethode in alle industrieën
Droogmiddelontvochtigers zijn energiezuinig
Het kan het RH-niveau zo laag houden als 1%.

Compacte luchtontvochtiger

De Bry-Air adsorptiedroger biedt de meest effectieve en economische oplossingen voor vochtproblemen. Verkrijgbaar in standaard (Compact) en op maat gemaakte (Engineered) modellen. De Bry-Air-luchtontvochtiger kan relatief laag blijven, ongeacht de omgevingsomstandigheden.

Dit eenvoudige apparaat is vervaardigd in twee uitvoeringen: compacte luchtontvochtiger en technische luchtontvochtiger. Hoewel ze verkrijgbaar zijn in vele maten, van zeer klein tot zeer groot om te voldoen aan verschillende vereisten voor droge lucht.

Compacte luchtontvochtigers (FFB-serie), capaciteitsbereik 170 cmh tot 3000 cmh, zijn ontworpen om de “kleine voetafdruk en afwerking” van een commerciële unit te integreren met “de robuustheid” van een industriële luchtontvochtiger. De BRY-AIR FFB compacte ontvochtiger verwijdert vocht door een proces van continue ‘fysieke adsorptie’. Het is klein van formaat, licht gewogen en er zijn talloze montageposities mogelijk zoals op de vloer, tafelblad, muurbeugel, plafond opgehangen.

Engineered luchtontvochtiger

Ontworpen luchtontvochtiger (FLi-serie) is ontworpen volgens de hoogste eisen op het gebied van consistentie, flexibiliteit en ecologie. Deze industriële luchtontvochtiger verwijdert continu vocht uit de lucht.
Ontworpen luchtontvochtigers zijn gebaseerd op klantspecifiek en omvatten alle gewenste technische berekeningen, gebaseerd op evaluatie ter plaatse. Capaciteit varieert van 2500 cmh tot 100000 cmh.

De Bry-Air luchtontvochtiger is CE-gecertificeerd en bevat de hoogwaardige EcoDry-rotoren. Voor meer informatie over de nieuwste doorbraak in ontvochtigingstechnologieën.

Categorieën: Ontvochtiging

0 reacties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *